Milánské špagety
Ingredience
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- mleté maso drůbeží nebo směs vepřového a hovězího 300 g
- česnek 3 stroužky
- rajský protlak 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- rajčata sekaná 1 plechovka (400 g)
- oregano sušené 1 lžička
- špagety 500 g
- sýr na strouhání parmazán nebo Grana Padano 60 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Instrukce
- V kastrolu nebo hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olivový olej. Vhoďte cibuli nakrájenou nadrobno a restujte dosklovata.
- Přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte dohněda, vařečkami ho rozdělujte na drobné kousky. Po asi 5 minutách přihoďte najemno nasekaný česnek a cukr. Asi minutu zarestujte, přidejte rajský protlak a restujte další minutu.
- Přidejte plechovku sekaných rajčat. Směs osolte, opepřete a dochuťte sušeným oreganem. Zmírněte plamen, přikryjte poklicí a duste asi 15 minut. Pokud bude omáčka moc hustá, můžete přilít trochu vody z těstovin.
- Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte v něm špagety tak, aby byly al dente, tedy na skus. Poté je slijte.
- Těstoviny rozdělte na talíře, navrch dejte omáčky a posypte strouhaným sýrem.
Také máme rádi, i když to tak často neděláme.
Párkrát do roka si s chutí uvařím a dám….
Zkuste podle tohoto receptu, urcite pridate na rocnim varenim spaget…
Tuhle variantu špaget vaříme často. 🙂
my také, je pravda, že jednou jsme si dali bolognese v Praze v restauraci a přítel by zde chodil co druhy den 😀
To věřím. 😀 Ty opravdu pravé musí chutnat božsky! Ale nám stačí i ty naše “obyčejné”.
máme rádi 🙂
Tak tuhle klasiku snad miluje každý 🙂