mleté masodrůbeží nebo směs vepřového a hovězího 300 g
česnek 3 stroužky
rajský protlak 2 lžíce
cukr 1 lžička
rajčatasekaná 1 plechovka (400 g)
oreganosušené 1 lžička
špagety 500 g
sýr na strouháníparmazán nebo Grana Padano 60 g
sůl
čerstvě namletý pepř
Instrukce
V kastrolu nebo hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olivový olej. Vhoďte cibuli nakrájenou nadrobno a restujte dosklovata.
Přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte dohněda, vařečkami ho rozdělujte na drobné kousky. Po asi 5 minutách přihoďte najemno nasekaný česnek a cukr. Asi minutu zarestujte, přidejte rajský protlak a restujte další minutu.
Přidejte plechovku sekaných rajčat. Směs osolte, opepřete a dochuťte sušeným oreganem. Zmírněte plamen, přikryjte poklicí a duste asi 15 minut. Pokud bude omáčka moc hustá, můžete přilít trochu vody z těstovin.
Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte v něm špagety tak, aby byly al dente, tedy na skus. Poté je slijte.
Těstoviny rozdělte na talíře, navrch dejte omáčky a posypte strouhaným sýrem.