Meruňkový sorbet

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 1 vanička
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g meruněk
  • 250 ml vody
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkové pasty

Instrukce

  • Meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a pokrájíme na menší kousky.
  • Takto připravené meruňky vložíme do hrnce a zalijeme čtvrt litrem vody. Vaříme na středním plameni 15–20 minut, aby meruňky změkly.
  • Potom do hrnce přisypeme cukr a přidáme vanilkovou pastu. Mícháme do úplného rozpuštění cukru.
  • Důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a necháme vychladnout. Sorbet následně připravujeme podle svých možností – buď v předem nachlazeném zmrzlinovači, nebo můžeme mrazit v plastové krabičce v mrazničce.
  • Příprava ve zmrzlinovači: Nádobu zmrzlinovače si předem nachladíme přesně podle instrukcí od výrobce. Zchladlou zmrzlinovou směs vlijeme do nádoby a zmrzlinovač zapneme. Nyní počkáme asi 40–45 minut, než se sorbet sám umíchá.
  • Příprava v mrazničce: Zchladlou zmrzlinovou směs vlijeme do dostatečně široké plastové krabičky. Lepší je krabička široká a nízká, aby se sorbet mohl rozlít po co největší ploše. Dáme na 1 hodinu do mrazničky. Potom krabičku vyndáme, směs od krajů důkladně promícháme a opět vrátíme do mrazáku. Toto budeme opakovat v 30minutových intervalech, dokud nebude sorbet hladký a pevný. Celý proces trvá 3–4 hodiny.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Meruňky moc nemusím. Někdy upeču koláč – bublaninu z kompotu, lepší jsou ale broskve.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    nic, co bych musela mít…. 500 g meruněk, které stojí spoustu peněz, to si je raději sním syrové, jak je mám ráda… a bez cukru 🙂

  3. Meruňky mám jako ovoce moc ráda, leč nikdy jich nemám tolik, aby stačily na všechno, nač bych je potřebovala – na jídlo, na bublaninu či koláč, do knedlíků, na džem….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account