Meruňkové knedlíky z bramborového těsta
Ingredience
- 300 g vařených moučných brambor
- 45 g krupice z tvrdé pšenice
- 35 g bramborového škrobu
- 1 žloutek
- 20 g másla
- 8 meruněk
Na máslovou drobenku si připravte:
- máslo
- 2 lžičky skořice
- strouhanku a cukr podle chuti
Instrukce
- Brambory uvařte a prolisujte. Až je budete mít připravené, rozprostřete prolisované brambory na pracovní plochu a nechte vychladnout.
- Poté rozpusťte máslo a přidejte ho k prolisovaným bramborám spolu s krupicí, bramborovým škrobem a žloutkem. Všechny suroviny zpracujte do hladkého těsta. Meruňky pak zabalte rovnoměrně do bramborového těsta tak, aby celou meruňku obklopovala asi 1,5 cm silná vrstva těsta. Mírně osolenou vodu přiveďte k varu a meruňkové knedlíky nechte ve vroucí vodě plavat asi 15–20 min.
- V mezičase si můžete připravit drobenku. Rozpustíte máslo, přidáte skořici, cukr, strouhanku a promícháte tak, aby se utvořily drobné a pevné hrudky. Meruňkové knedlíky podle selského receptu chutnají nejlépe posypané právě touto lahodnou máslovou drobenkou.
Ovocné knedlíky máme rádi. Musím je zase někdy udělat.