Meruňkové knedlíky z bramborového těsta

Vytisknout recept
Jeden z velmi oblíbených jihotyrolských pochoutek jsou meruňkové knedlíky. Nemusíte je připravovat jen z kynutého nebo tvarohového těsta. Vyzkoušejte selský recept s použitím bramborového těsta tak, jak meruňkové knedlíky připravují na farmě Burgerhof. Ta je jednou z farem Roter Hahn.
Kategorie Chuťovka, Dezert, Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 3 osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 300 g vařených moučných brambor
  • 45 g krupice z tvrdé pšenice
  • 35 g bramborového škrobu
  • 1 žloutek
  • 20 g másla
  • 8 meruněk

Na máslovou drobenku si připravte:

  • máslo
  • 2 lžičky skořice
  • strouhanku a cukr podle chuti

Instrukce

  • Brambory uvařte a prolisujte. Až je budete mít připravené, rozprostřete prolisované brambory na pracovní plochu a nechte vychladnout.
  • Poté rozpusťte máslo a přidejte ho k prolisovaným bramborám spolu s krupicí, bramborovým škrobem a žloutkem. Všechny suroviny zpracujte do hladkého těsta. Meruňky pak zabalte rovnoměrně do bramborového těsta tak, aby celou meruňku obklopovala asi 1,5 cm silná vrstva těsta. Mírně osolenou vodu přiveďte k varu a meruňkové knedlíky nechte ve vroucí vodě plavat asi 15–20 min.
  • V mezičase si můžete připravit drobenku. Rozpustíte máslo, přidáte skořici, cukr, strouhanku a promícháte tak, aby se utvořily drobné a pevné hrudky. Meruňkové knedlíky podle selského receptu chutnají nejlépe posypané právě touto lahodnou máslovou drobenkou.
1 Komentář
  1. 5 stars
    Ovocné knedlíky máme rádi. Musím je zase někdy udělat.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account