Jeden z velmi oblíbených jihotyrolských pochoutek jsou meruňkové knedlíky. Nemusíte je připravovat jen z kynutého nebo tvarohového těsta. Vyzkoušejte selský recept s použitím bramborového těsta tak, jak meruňkové knedlíky připravují na farmě Burgerhof. Ta je jednou z farem Roter Hahn.
Kategorie Chuťovka, Dezert, Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 3osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
300gvařených moučných brambor
45gkrupice z tvrdé pšenice
35gbramborového škrobu
1žloutek
20gmásla
8meruněk
Na máslovou drobenku si připravte:
máslo
2lžičky skořice
strouhanku a cukr podle chuti
Instrukce
Brambory uvařte a prolisujte. Až je budete mít připravené, rozprostřete prolisované brambory na pracovní plochu a nechte vychladnout.
Poté rozpusťte máslo a přidejte ho k prolisovaným bramborám spolu s krupicí, bramborovým škrobem a žloutkem. Všechny suroviny zpracujte do hladkého těsta. Meruňky pak zabalte rovnoměrně do bramborového těsta tak, aby celou meruňku obklopovala asi 1,5 cm silná vrstva těsta. Mírně osolenou vodu přiveďte k varu a meruňkové knedlíky nechte ve vroucí vodě plavat asi 15–20 min.
V mezičase si můžete připravit drobenku. Rozpustíte máslo, přidáte skořici, cukr, strouhanku a promícháte tak, aby se utvořily drobné a pevné hrudky. Meruňkové knedlíky podle selského receptu chutnají nejlépe posypané právě touto lahodnou máslovou drobenkou.