Máslová vánočka

Vytisknout recept
Dopřejte si sváteční snídani s šálkem dobré kávy nebo čaje a zakousněte se do lahodné máslové vánočky. Její příprava vás bude bavit a výsledek stojí za to.
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, droždí, části mouky a části cukru. Rozinky namočíme v rumu. Z vyběhlého kvásku, žloutků, rozpuštěného másla, zbytku cukru, mouky a soli zaděláme hladké těsto. Po prohnětení přidáme zbytek surovin. Rozinky s mandlemi nemícháme příliš dlouho, aby se neroztrhaly v těstě. Těsto necháme vykynout, mezitím ještě nejméně 2x znova promícháme. Těsto rozdělíme na 9 dílů. Dolní část zapleteme ze čtyř pramenů, střední část ze tří a horní část ze dvou pramenů. Vánočku před pečením necháme znovu dostatečně a dlouze vykynout. Pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme dozlatova na 160 - 170°C.
100g - máslo
1ks - Sušené droždí Vitana
150ml - mléko
500g - polohrubá mouka
špetka - sůl
100g - cukr
1ks - Cukr s mandlovou příchutí Vitana
1ks - žloutek
1lžička - Citrónová kůra Vitana
25g - rozinky
25ml - rum
25g - sekané mandle
50g - mandle na posypání
1ks - rozšlehané vejce na potření
1ks - Jahodový Extra džem Hamé
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Cukroví
Uvařila TerezaLavičková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account