Marinovaná krkovice a opečený brambor
Ingredience
- krkovice bez kosti
marináda pro naložení krkovice:
- brambory
- worcester
- jarní cibulka
- sójová omáčka
- výhonky hrášku na dozdobení
- olivový olej
- javorový sirup
- šťáva z půlky citrónu
- tymián nadrobno
- prolisovaný česnek
- rybí omáčka
- kečup
Instrukce
- Krkovici si ideálně den předem naložíme do marinády. Při samotném grilování rozpálíme gril na min. 300 °C a krkovici pak opékáme s dvouminutovými otočkami.
- Následně necháme v pekáčku pod alobalem odpočinout cca 10 minut. Mezitím si opečeme brambory, které pouze rozpůlíme a rovnou klademe na gril.
- Na talíř servírujeme dozdobené výhonky hrášku a nakrájenou natí jarní cibulky.
- Snoubení vína
- “U tohoto pokrmu hraje prim šťavnatost a chuť masa, kterou podtrhneme a rozvineme v kombinaci s vínem, které je ovocné, lehce kořenité a jeho bohaté ovocné aroma převládá švestkami, ostružinami a jemnými tóny čokolády. Proto jsem zvolil Habánské sklepy, Frankovka, 2019, pozdní sběr, s vyšší rubínovou barvou,” doplňuje Petr Ptáček.
už mi tečú slinky
Moc dobré. Krkovičku máme moc rádi.
Mňam, hned bych si dala marinované maso a opékačky 🙂
Vypadá to krásně 🙂