U tohoto pokrmu hraje prim šťavnatost a chuť masa, kterou podtrhneme a rozvineme v kombinaci s vínem, které je ovocné, lehce kořenité a jeho bohaté ovocné aroma převládá švestkami, ostružinami a jemnými tóny čokolády.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
krkovice bez kosti
marináda pro naložení krkovice:
brambory
worcester
jarní cibulka
sójová omáčka
výhonky hrášku na dozdobení
olivový olej
javorový sirup
šťáva z půlky citrónu
tymián nadrobno
prolisovaný česnek
rybí omáčka
kečup
Instrukce
Krkovici si ideálně den předem naložíme do marinády. Při samotném grilování rozpálíme gril na min. 300 °C a krkovici pak opékáme s dvouminutovými otočkami.
Následně necháme v pekáčku pod alobalem odpočinout cca 10 minut. Mezitím si opečeme brambory, které pouze rozpůlíme a rovnou klademe na gril.
Na talíř servírujeme dozdobené výhonky hrášku a nakrájenou natí jarní cibulky.
Snoubení vína
“U tohoto pokrmu hraje prim šťavnatost a chuť masa, kterou podtrhneme a rozvineme v kombinaci s vínem, které je ovocné, lehce kořenité a jeho bohaté ovocné aroma převládá švestkami, ostružinami a jemnými tóny čokolády. Proto jsem zvolil Habánské sklepy, Frankovka, 2019, pozdní sběr, s vyšší rubínovou barvou,” doplňuje Petr Ptáček.