Marcipánový dort s karamelem a mandlemi

Vytisknout recept
 
 Den předem si utvoříme z kakaového marcipánu malé lístky kytiček. Dáme je do druhého dne vychladit do lednice. 
 
  Korpus: 
Oddělíme si žloutky od bílků. Utřeme žloutky s cukrem, pak zašleháme postupně máslo. Smícháme si mouku s kypř. práškem a střídavě
zamícháme mléko a mouku do žloutkové směsi. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme v troubě při teplotě 160°C asi 45 minut. 
 Korpus necháme vychladnout a promazáváme krémem nejlépe druhý den. 
 
 Krém: 
Uvaříme si v mléce karamelový puding a necháme vychladit. 
Utřeme si máslo s práškovým cukrem a pomalu přidáváme puding. Nakonec vmísíme mleté mandle. 
 
 
 Ozdobení dortu:
 Dort. korpus rozpůlíme na polovinu. Jednu třetinu krému natřeme na korpus. Přiklopíme druhou polovinou korpusu. Druhou třetinou krému 
 natřeme navrch korpusu a kolem dokola. 
 Pak si vyválíme změklé 2 kousky světlého marcipánu do větší kulaté placky. Naneseme na dort a přitlačíme nahoře i po stranách. Okraje po
 stranách odkrojíme rádýlkem. 
 Vršek  dortu ozdobíme kolem dokola krémovými šešulkami. Do každé přimáčkneme 5 kakaových lístečků. Doprostřed kytičky dáme cukrovou 
 perličku. 
 Z odkrojeného zbytku světlého marcipánu uděláme kolem dokola sukénku. Ozdobíme zbylými kakaovými lístečky, které přilepíme troškou rumu.
 
 
 
Dort si můžeme upéci k nějaké slavnostní příležitosti. 
Přeji dobrou chuť !!!
100g - máslo
4ks - vejce
150g - cukr krupice
250g - polohr. mouka
1ks - kypř. prášek
250ml - mléko
1ks - karamelový puding ( krém )
250g - máslo
150g - prášk. cukr
100g - mleté mandle
500ml - mléko
2ks - marcipán světlý
1ks - marcipán kakaový
párks - cukrové perličky
příprava - 30 + 60 + 60
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account