
Mandlový poschoďový dort
2 korpusy:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme po částech olej.
Pak si smícháme mouku s kypřícím práškem, sodou a kakaem. Z bílků ušleháme
tuhý sníh. Do žloutkové směsi přidáváme moučnou směs. Pak pomalu přimícháme
mandle a sníh.
Připravíme si 2 velikosti forem na dorty. Dáme do nich pečicí papír a těsto nalijeme
do obou forem. Pečeme asi 45 minut při teplotě 160°C. Raději upečeme dorty den
předem.
Krém: Uvaříme si oba pudinky s cukrem v mléce. Po vychladnutí utřeme máslo s
cukrem a po částech přidáváme pudink.
Dortové korpusy podélně rozpůlíme. Větší díl potřeme krémem, posypeme plátky
mandlí a přiklopíme. Opět potřeme krémem a posypeme mandlemi. Pak přiložíme
menší korpus, potřeme krémem a posypeme mandlemi a totéž uděláme s s druhou
polovinou korpusu. Dorty potřeme ještě z boku a vršek dozdobíme zdobičkou a
poklademe celými mandlemi.
Přeji dobrou chuť !!!
200g - práškový cukr
8ks - vejce
1ks - vanilkový cukr
100ml - rostlinný olej
400g - hladká mouka
1ks - kypřící prášek
1lžička - jedlá soda
2lžíce - kakao
200g - mleté mandle
200g - plátkové mandle
100g - celé neloupané mandle
750ml - krém: mléko
1 + 1ks - pudink vanilkový + pudink karamelový
500g - máslo
300g - práškový cukr
příprava - 60
vaření - 45