MANDLOVÝ DORT
Ingredience
- 180 g Máslo
- 180 g Cukr krupice
- 4 ks Vejce
- 250 g Mleté mandle
- 150 g Hladká mouka
- 1/2 ks Prášek do pečiva
- 1/2 l Mléka
- 1 ks Vanilkový pudink
- 50 g Celé loupané mandle
- 150 g Mleté mandle
- 30 g Mandlové plátky
- 3 lžička Kakao
- 250 g Máslo
- 170 g Cukr moučka
- kapka Mandlová esence
Instrukce
- korpus: Předehřejeme troubu na 150 stupňů a dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Nejdříve zpracujeme prvních 6 ingrediencí. V míse vymícháme šlehačem máslo s cukrem a přidáváme po jednom vejce. Pak zapracujeme mouku s kypř. práškem a mleté mandle. Lžící naklademe těsto do dortové formy a pečeme asi půl hodiny. krém: Z vanilkového pudinku, půl litru mléka a 2 lžic cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s práškovým cukrem a pak přidáme vychladlý pudink, 15 dkg mletých mandlí a pár kapek mandlové esence. Krém rozdělíme na třetiny a do dvou třetin přidáme kakao. celková úprava dortu:Dort jednou rozkrojíme a pomažeme světlým krémem. Přiklopíme druhou polovinou dortu, kterou pomažeme kakaovým krémem i po stranách. Nahoru pak nastříkáme pistolí ze zbylého kakaového krému ozdoby. Na ně položíme spařené oloupané mandle a plátky mandlí. Dobrou chuť!!!