Mandlové mléko: skvěle chutná, je výživné a rychle hotové
Něco málo o mandlích
Mandle jsou úžasným zdrojem mnoha důležitých látek.Především jsou bohaté na minerály, mají vysoký obsah hořčíku (až kolem 300 mg na 100 g), vápníku (cca 250 mg na 100 g), draslíku, železa, a zinku. Také v nich najdeme řadu nezbytných vitaminů, např. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselina listová). Obsahují nezanedbatelné množství tuků, ovšem při jejich rozumné konzumaci se nemusíme obávat, že bychom po nich přibírali na váze, jejich nenasycené mastné kyseliny jsou naopak zdraví velice přínosné. Dále v nich najdeme pro zažívací trakt prospěšnou vlákninu, cenné bílkoviny a menší množství cukrů. Už při pohledu na výše uvedený seznam obsahovaných látek je zřejmé, v čem nám tato jádra budou prospěšná.100g - Mandle 800-1000ml - Vodapříprava - 5vaření - 3 min