Mandlové koláčky s růžovou vodou
Ingredience
Na těsto:
- 100 g mandlové mouky
- 80 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 50 g rozpuštěného kakaového másla a 70 g klasického másla nebo 120 g klasického másla
- 2 –3 lžíce růžové vody
- špetku soli
Na zdobení:
- moučkový cukr na obalení koláčků
- 100 g ruby čokolády nebo bílé čokolády
- jedlé květy růže
Instrukce
- Nejprve v míse smícháme všechny suché suroviny. Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a společně se změklým máslem přidáme k suchým ingrediencím (pokud nemáme kakaové máslo, nahradíme jeho podíl máslem klasickým). Vytvoříme kompaktní těsto, které se nelepí. Nakonec do těsta zapracujeme 2 lžíce růžové vody. Necháme v lednici asi 15 minut ztuhnout.
- Z těsta tvarujeme malé kuličky, do kterých uděláme koncem vařečky důlek. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15–20 minut (do růžova).
- Upečené koláčky obalujeme ještě teplé v moučkovém cukru. Důlek naplníme rozpuštěnou ruby čokoládou a ozdobíme jedlými květy růže.
mám dojem, že to by se snědlo dřív, než by se stihlo dodělat 🙂
Mandľový múku mám veľmi rada tak tento koláčik určite upečiem.
Děkuji Vám 🙂
Moc hezké a dobré.
Mňam,už mi tečú slinky
😀 😀 to mě rozesmálo 😀
Myslím, že bychom to s manželem snědli na posezení. 😀
To u nás bylo 🙂
krásné a nežné 🙂
Děkuji.