Go Back
+ servings

Mandlové koláčky s růžovou vodou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 25 –30 kusů
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na těsto:

  • 100 g mandlové mouky
  • 80 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 50 g rozpuštěného kakaového másla a 70 g klasického másla nebo 120 g klasického másla
  • 2 –3 lžíce růžové vody
  • špetku soli

Na zdobení:

  • moučkový cukr na obalení koláčků
  • 100 g ruby čokolády nebo bílé čokolády
  • jedlé květy růže

Instrukce

  • Nejprve v míse smícháme všechny suché suroviny. Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a společně se změklým máslem přidáme k suchým ingrediencím (pokud nemáme kakaové máslo, nahradíme jeho podíl máslem klasickým). Vytvoříme kompaktní těsto, které se nelepí. Nakonec do těsta zapracujeme 2 lžíce růžové vody. Necháme v lednici asi 15 minut ztuhnout.
  • Z těsta tvarujeme malé kuličky, do kterých uděláme koncem vařečky důlek. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15–20 minut (do růžova).
  • Upečené koláčky obalujeme ještě teplé v moučkovém cukru. Důlek naplníme rozpuštěnou ruby čokoládou a ozdobíme jedlými květy růže.