Malovaná roláda
Ingredience
- 6 ks Vejce
- 12 g Cukr krupice
- 80 dkg Hladká mouka
Instrukce
- Těsto si připravíme z cca půlky jednoho vejce, lžíce kakaa, dvou lžic moučkového cukru a tří rovných lžic hladké mouky. Výsledné těsto by mělo mít konzistenci ne příliš tekutou ani tuhou. Vzniklé těsto vložíme do sáčku a odstřihneme roh. Na pečící papír nakreslíme jakékoliv tvary, obrysy, abstraktní obrázky, které nás napadnou. Plech s namalovaným vzorem dáme cca na hodinu do mrazáku. Po hodině si připravíme těsto na roládu. Nejdříve si ušleháme bílky (5,5 ks) se 120 g krupicového cukru do pěny. Poté zašleháme do směsi žloutky (5,5 ks) a nakonec 80 g hladké mouky. Vyndáme plech z mrazáku a nalijeme těsto na vzor na plechu. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia a pečeme cca 7 – 10 minut. Upečenou roládu necháme na plechu bez zamotávání vychladnout. Do rolády můžeme dát jakýkoliv krém, který nás napadne. Například můžeme použít šlehačkový, na který potřebujeme ztužovat šlehačky, smetanu ke šlehání a popřípadě cukr dle chuti. Směs natřetm na roládu, dále přidáme marmeládu a ovoce. Poté roládu zamotáme a necháme v chladu.