Makovec bez mouky

Vytisknout recept

Protože se stravujeme zdravě, ale jsme taky jen lidé,

občas máme chuť na nějaké "sladké" .

 

Už tak tři roky peču zdravě, používám všechny jiné mouky,

jen ne klasické bílé, ale posledních asi půl roku rok, se snažím péct i bez mouky.

 

 

Nyní jsem narazila na makovník bez mouky,

tak jsem ho hned musela zkusit.

 

A věřte nevěřte, je vynikající, jen to je dost malá dávka.

Ale my jsme jen dva, takže pro nás stačí,

kde je větší rodina, tam doporučuji udělat dvojitou dávku.

 

Postup:

Začínáme suchými ingrediencemi,

takže do mísy si dáme malinko pomleté vločky, přisypeme vanilkový cukr,

prášek do pečiva a mák.

Vše promícháme a začneme přidávat nastrouhané (na hrubo) jablko,

med, citronovou šťávu a mléko.

Já jsem ho jako vždy malinko přihřála, aby nebylo studené.

Vše smícháte, je to otázka dvou, tří minut

a dáte do nějaké formy, vysypané strouhankou

nebo vyložené pečícím papírem.

Vložíme do předehřáté trouby

a pečeme na 160°C 35 - 40 minut.

Dobrou chuť přeje Hudlenka
 

130g - podrcené ovesné vločky
1ks - jablko
95g - mletý mák
250ml - mléko
1/2ks - prášek do pečiva
1ks - vanilkový cukr
1lžíce - med
1/2ks - citronová šťáva
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account