
Maďarský guláš
Ingredience
- 1 špetka Chilli
- 2 stroužek Česnek
- 1 lžíce Červená paprika
- 2 ks Červená paprika (kapie)
- 2 l Vývar
- Sůl
- Sádlo
- 1 ks Rajče
- Majoránka
- Kmín
- 500 g Hovězí maso kližka
- 2 ks Cibule
- Hladká mouka
- Voda
- Pepř
Instrukce
- rozehřejeme sádlo, přidáme cibulku, necháme osmažit do zlatova. Přidáme na kousky nakrájené maso, necháme zatáhnout, přidáme koření a česnek, nepatrně osmahneme a zalijeme vývarem. Necháme vařit do změknutí a přidáme papriky s rajčetem na kousky nakrájené. Připravíme si jížku z mouky a vody a přidáme do guláše chvilku povaříme a nakonec dle potřeby dochutíme.