Luxusní Dýňová roláda
Ingredience
- 3 ks Vejce
- 3 lžíce Cukr
- 60 g Polohrubá mouka
- 2 lžíce Pyré z hokaida
- 1/2 lžička Skořice
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 špetka Soda
- 1 špetka Sůl
- 250 g Krémový sýr a mascarpone
- dle chuti Javorový sirup
Instrukce
- Smíchám mouku, skořici, prdopeč, sodu a sůl.Vejce vyšlehám s cukrem, pak přidám pyré, suchou směs a zamíchám. Vznikne řidší těsto.Vyliji na plech s pečícím papírem. ( 23x35 cm )Peču 10-12 minut na 175° C.Po upečení začnu roládu stáčet i s papírem na kratší straně.Po vychladnutí rozvinu, stáhnu papír a potřu krémem.Pak roládu zase smotám, dám do potravinové folie a dám do lednice.Krém : vyšleháme krémový sýr s mascarpone a ochutíme javorovým sirupem.Pokud mi zbyde trochu krému potřu roládu a posypu ořechy.