Luštěninové karbanátky
Ingredience
- 500 g Lagris tradiční luštěninová směs
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Vejce
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrst Petrželová nať
- dle chuti Sůl, majoránka
- 2 lžíce Podravka
- dle potřeby Strouhanka pokud budete smažit
- Olej na smažení
Instrukce
- Tradiční luštěninovou směs namočíme den předem. Na druhý den uvaříme spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou. Scedíme vodu a vyjmeme bobkový list, směs umeleme v mlýnku - já rozmixovala tyčovým mixérem. Do hmoty přidáme Podravku, vejce cibuli, česnek, petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou. Formujeme do karbanátků, které pečeme v troubě při 180 stupních, lze i smažit na oleji.Podáváme se zeleninovým salátek a Ajvarem jako dipem.