Luštěninové karbanátky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila SIPEJI

Ingredience

  • 500 g Lagris tradiční luštěninová směs
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Vejce
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrst Petrželová nať
  • dle chuti Sůl, majoránka
  • 2 lžíce Podravka
  • dle potřeby Strouhanka pokud budete smažit
  • Olej na smažení

Instrukce

  •  
    Tradiční luštěninovou směs namočíme den předem. Na druhý den uvaříme spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou. Scedíme vodu a vyjmeme bobkový list, směs umeleme v mlýnku - já rozmixovala tyčovým mixérem. Do hmoty přidáme Podravku, vejce cibuli, česnek, petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou. Formujeme do karbanátků, které pečeme v troubě při 180 stupních, lze i smažit na oleji.
    Podáváme se zeleninovým salátek a Ajvarem jako dipem.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account