
Linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska
Ingredience
- • 240 g špaldové mouky
- • 130 g ghí přepuštěného másla
- • 70 ml Kefírového mléka nízkotučného z Valašska
- • 70 g moučkového cukru
- • 30 g vanilkového cukru
- • špetka soli
- • marmeláda dle výběru
Instrukce
- Do mísy prosejte mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl.
- Přidejte změklé ghí a prsty rychle vypracujte.
- Přilijte vychlazené Kefírové mléko z Valašska a hněťte pouze do spojení těsta.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte do chladničky minimálně na 6 hodin, ideálně přes noc. Předehřejte troubu na 170 °C.
- Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku 3–4 mm.
- Vykrajujte oblíbené tvary, do poloviny sušenek vykrojte otvory pro náplň.
- Pečte na plechu s pečicím papírem cca 7 minut – cukroví má zůstat světlé, maximálně se zlatavým okrajem. Ihned po upečení nechte vychladnout na plechu.
- Vychlazené sušenky spojte marmeládou, uložte do chladu a nechte 2–3 dny rozležet pro dokonalou chuť a konzistenci.











