Levandulové cupcakes. Snadné, rychlé, zdravé a voňavé!

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 hrnek Špaldová mouka
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Vejce
  • 6 lžíce Kokosový olej
  • 200 ml Mléko
  • 150 ml Med
  • 1 lžíce Sušená levandule
  • 1 ks Limetka - kůra

Instrukce

  • Na osm úžasně voňavých a nadýchaných CUPCAKŮ si připravte:
    2 hrnky špaldové mouky1 kypřící prášek Špetka soli (obvykle dávám ½ mocca lžičky)1 vajíčko6 PL kokosového oleje200 ml mléka (já používám rostlinná, nejlépe vynikne chuť ořechového mléka)150 ml medu1 PL levandule Nastrouhanou kůru z 1 limety
    Troubu si předehřejte na 180 °C.
    Do mísy nasypte mouku a dobře promíchejte se solí a kypřícím práškem. Pak vklepněte vajíčko, přilijte olej, mléko a med. Nakonec vmíchejte kůru s levandulí. Vytvořte krásně vláčné hladké těsto bez hrudek.
    Formu na muffiny si vyložte papírovými pečícími košíčky anebo vystříkejte sprejem (jaká varianta vám nejvíce vyhovuje). Pokud používáte formičky silikonové, těsto do nich jen nalijte kousek pod okraj.
    Naběračkou vyplňte košíčky (formičky) a vložte do rozpálené trouby.
    Pečte cca 30 minut. Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji vysunete suchou a čistou, máte upečeno.
    A jak vytvoříte CUPCAKY? Seřízněte vršek těsně pod okraj košíčku a polijte čokoládovým krémem (i když fantazii se meze nekladou. Pokud máte svůj vlastní oblíbený, naplňte košíčky jím).
    Na čokoládovou polevu si připravte:
    4 PL kokosového oleje100 g hořké čokolády4 PL moučkového cukru kapku vanilkového aroma
    Nad vodní lázní zahřejte kokosový olej, přidejte čokoládu a cukr s aroma. Vyšlehejte do hladké polevy a nalijte do košíčků. Ozdobit můžete suchými květy levandule.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account