Lehký nákyp z cukety

Vytisknout recept
Sešly se mi najednou tři cukety, tak jsem hned jednu zpracovala. Dobrota, která chutná právě vytažená z trouby nebo i druhý den studená.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 středně velká cuketa
  • 250 g sýru na strouhání
  • 250 g dobré vysokoprocentní šunky
  • 5 stroužků česneku
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • zelené bylinky čerstvé
  • sůl pepř
  • 2 hrsti ovesných vloček

Instrukce

  • Začneme cuketou, kterou si podle potřeby oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  • Posolíme a necháme ji vykapat.
  • Mezitím si nastrouháme sýr a šunku.
  • Oloupeme česnek a nasbíráme bylinky, které umyjeme a posekáme.
  • Cca po půlhodině cuketu vymačkáme a dáme do mísy
  • Přidáme všechny ostatní ingredience, pořádně promícháme.
  • Podle naší chuti osolíme a dodáme bylinky.
  • Vše přendáme do nízké koláčové formy, vymazané sádlem a vysypané dětskou krupičkou.
  • (Nebo jako já, na pečící papír do stejné formy).
  • Rozetřeme rovnoměrně a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C min. na 35 minut.
  • Je nutné vyzkoušet špejlí. Vrch hezky zezlátne.
6 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Tohle bylo vynikající. Děkuji Leni.

  2. 5 stars
    Dobrý nápad. Musím vyzkoušet.

  3. Nákyp děláme z brokolice. Ale tento by byl jistě taky dobrý. Cuketu, kterou jsme dostali, jsme zpracovali včera ve formě zelí. 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account