Lehká a nadýchaná bublanina
Ingredience
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek kukuřičné mouky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- ovoce
Instrukce
- Ze všech přísad uděláme hladké těsto, jen vanilkový cukr se rozdělíme na polovinu.
- Těsto vylijeme do pečící formy (já jsem použila na plech pečící papír)
- Hezky těsto rozprostřeme a navrch dáme zmražené ovoce.
- Posypeme zbylým vanilkovým cukrem.
- Dáme péct do předehřáté trouby cca na 30 min.
- Těsto zkusíme špejlí.
- Navrch můžete posypat moučkovým cukrem.
Děláme moc dobrá
jen jsem jeste nikdy nic nedelala z kukuricne mouky…
To zkusím, tam se mi zamlouvá 🙂
Krásná bublanina. Nedávno jsme měli broskvovou. Máme bublaninu rádi.
věřím, je to lehké a jednoduché… a já musím zlikvidovat z mrazáku ty krabičky… 🙂
my zase vytáhli zásoby z mražáku 😀 rybízová 🙂
Díky, je pěkná a lehká… a ještě mám stále ovoce v mrazáku, tak asi upeču, až pojedeme do Liberce… abychom měli něco ke kafi u dědy…
Určitě, to je rozumné a ještě si po práci pochutnáte 🙂
když nám to děda nesní 🙂
Mňam, krásná bublanina, my dnes dojedli naši rybízovou 🙂