Lasagne s tvarohem
Ingredience
- 12 plátků lasagní
- 750 g plnotučného tvarohu
- 0,5 l šlehačky
- 2 vejce
- 4 velké hrušky
- 150 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- 50 g másla
Instrukce
- Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hrušky a posypeme 50 g cukru. Vše opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje a hrušky nezískají krásně zlatou barvu.
- Tvaroh, šlehačku, vejce, 100 g cukru, pudink a semínka z vanilkového lusku vyšleháme metlou dohladka. Podle chuti můžeme přidat i trochu rumu.
- Do pekáčku nejprve nalijeme čtvrtinu tvarohové hmoty, na ni dáme 4 plátky lasagní a na ně polovinu hrušek. Postup opakujeme. Na konci bude vrstva lasagní přikrytá poslední čtvrtinou tvarohu. Zapékací misku přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut na 180 °C. Poté alobal odstraníme a dopečeme dozlatova.
Dobrota. S hruškou jsem to ještě nezkoušela.
lasagne mi nechutnají, ani manželovi, ty neděláme 🙂
škoda….