Lasagne s tvarohem

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 12 plátků lasagní
  • 750 g plnotučného tvarohu
  • 0,5 l šlehačky
  • 2 vejce
  • 4 velké hrušky
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • 50 g másla

Instrukce

  • Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hrušky a posypeme 50 g cukru. Vše opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje a hrušky nezískají krásně zlatou barvu.
  • Tvaroh, šlehačku, vejce, 100 g cukru, pudink a semínka z vanilkového lusku vyšleháme metlou dohladka. Podle chuti můžeme přidat i trochu rumu.
  • Do pekáčku nejprve nalijeme čtvrtinu tvarohové hmoty, na ni dáme 4 plátky lasagní a na ně polovinu hrušek. Postup opakujeme. Na konci bude vrstva lasagní přikrytá poslední čtvrtinou tvarohu. Zapékací misku přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut na 180 °C. Poté alobal odstraníme a dopečeme dozlatova.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrota. S hruškou jsem to ještě nezkoušela.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    lasagne mi nechutnají, ani manželovi, ty neděláme 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account