Kyselo-pálivá asijská polévka

Vytisknout recept
Základem je zeleninový vývar, který si osobně připravuji sama. Do vývaru dávám hodně kořenové zeleniny - pórek (pouze listy, zbytek použiju do polévky nebo jinde), celer, česnek, celou chilli papričku (tu pak již do polévky asijské polévky nedávám), petržel, cibule, kousek zázvoru, mrkev, koření (nové koření, kuličky pepře, hořčičné semínko, sůl, bobkový list). To vařím cca 2-3 hodiny, aby byl vývar silný.
Doporučuji koření před vložením do připravovaného vývaru lehce osmahnout, aby se aroma v polévce více rozvinulo.
 
Jakmile máme vývar hotový, můžeme se poustit do přípravy polévky.
1) Až začne vývar probublávat, tak do něj vložíme rýžové nudle, žampióny a sojovou omáčku.
2) Když jsou nudle měkké, tak přidáme propláchnuté mungo výhonky, jarní cibulku (případně pórek), chilli papričku (jestli jste ji nepřidávali do domácího vývaru), limetkovou šťávu a ještě chvíli nechte vařit.
3) Nyní můžete podávat 🙂
Tipy:
1) Co se týče nudlí, tak můžete vyzkoušet i jiné. Výborná a zdravá je i varianta s nudlemi Soba, které je ale zapotřebí předvařit mimo  a až budou Al dente, tak je vložit do polévky, protože by se Vám mohla polévka zakalit.
2) Nejvíce mohu doporučit zainvestovat do kvalitní sojové omáčky a to konkrétně Kikkoman. Zakoupit ji můžete například v supermarketu Albert, Tesco nebo v Tesco express.
3) Chilli papričku přidávejte opatrně a samozřejmě dle chuti 🙂 Použít můžete i sušenou chilli papričku nebo chilli vločky.
4) Co se týče množství hub, tak já kupuji celou vaničku žampionů, aby byla polévka hustá.
 
Věřím, že Vám polévka bude chutnat a těším se na Vaše reakce 🙂
 
 
 
 
 
 
 
1-2ks - Rýžové nudle
750ml - Zeleninový vývar
4ks - Žampiony
4lžíce - Tmavá sojová omáčka
1hrst - Mungo výhonky
4ks - Jarní cibulka
4lžíce - Šťáva z limetky
1-2ks - Chilli paprička
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila PavlaRádlová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account