Květákové muffinky

Vytisknout recept
Vyzkoušejte zapékaný květák trochu jinak podle kuchařky The 1:1 Diet s názvem Zdravě a chutně. V této podobě ho možná na talíř propašujete i těm, kteří tuto zeleninu moc nemusí. Muffiny si můžete připravit i předem – stačí je pak jen ohřát. Skvělé jsou ale i studené.
Kategorie Bez lepku, Hlavní jídlo, Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4
Uvařila Roma Franck

Ingredience

  • 1 středně velký květák 750 g
  • 100 g čedaru
  • 2 vejce
  • kadeřavá petrželka či pažitka
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka soli

Instrukce

  • 1 Květák zbavíme listů a košťálů, důkladně propláchneme teplou vodou a rozdělený na jednotlivé růžičky dáme do osolené vody vařit přibližně na 5 – 7 minut, aby si zachoval maximum živin.
  • 2 Zatímco se květák vaří, nastrouháme si najemno čedar. Uvařené růžičky nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce a čedar a dochutíme pepřem.
  • 3 Vzniklou směsí plníme formičky na muffi ny asi do tří čtvrtin jejich výšky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
  • 4 Podáváme ozdobené najemno nasekanou petrželkou či pažitkou.
7 Komentářů
  1. NelaVávrová 11 měsíců ago

    hm zajimavé a chutné 🙂

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    květák nemohu, je mi po něm těžko, ale jinak to vypadá moc pěkně

  3. dobrý tip na večeři

  4. LucieGajdíková 2 roky ago

    Originální nápad, to by mě teda nenapadlo 😁

  5. Maruška Trnková 2 roky ago

    Pěkné, díky za sdílení.

  6. 5 stars
    Pěkně vypadají. Určitě je brzy upeču.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account