Vyzkoušejte zapékaný květák trochu jinak podle kuchařky The 1:1 Diet s názvem Zdravě a chutně. V této podobě ho možná na talíř propašujete i těm, kteří tuto zeleninu moc nemusí. Muffiny si můžete připravit i předem – stačí je pak jen ohřát. Skvělé jsou ale i studené.
Kategorie Bez lepku, Hlavní jídlo, Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 4
Uvařila Roma Franck
Ingredience
1středně velký květák750 g
100gčedaru
2vejce
kadeřavá petrželka či pažitka
čerstvě mletý černý pepř
špetka soli
Instrukce
1 Květák zbavíme listů a košťálů, důkladně propláchneme teplou vodou a rozdělený na jednotlivé růžičky dáme do osolené vody vařit přibližně na 5 – 7 minut, aby si zachoval maximum živin.
2 Zatímco se květák vaří, nastrouháme si najemno čedar. Uvařené růžičky nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce a čedar a dochutíme pepřem.
3 Vzniklou směsí plníme formičky na muffi ny asi do tří čtvrtin jejich výšky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
4 Podáváme ozdobené najemno nasekanou petrželkou či pažitkou.