Kváskové rohlíky zo špaldovej múky
Domů » Kváskové rohlíky zo špaldovej múky
ROZKVAS: Suroviny na rozkvas zmiešame poriadne a necháme odpočívať 12 h v nádobe prikrytej fóliou pri izbovej teplote. Najlepšie v nejakej priehľadnej nádobe,aby ste videli ako vám cesto rastie aj v ďalších krokoch. 🙂 Ja si rozkvas zarábam najradšej večer,aby som na druhý deň mohla piecť.
Po vzniknutom rozkvase zmiešame spolu ďalšie suroviny a necháme nakysnúť 2-3 hod. (Zavisi od teploty) Po nakysnutí si cesto rukami ,, vyvaľkám,, na šúľok a rozdelime cesto na cca 18 častí. Každý kúsok cesta vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a zmotáme do tvaru rohlíka. ( Zmotávame z dlhšej strany smerom ku špicu--koniec cesta aby bol na spodku.) Rohlíky dame na plech vyložený papierom na pečenie. Plech s rohlíkmi prikryjeme folifó alebo lepsie utierkou,aby nám neobschli a necháme ešte nakysnúť 2-3 hod. 15 minút pred pečením si rúru rozohrejeme na 250°C, pričom si na spodok rúry nachystám už malý plech,do kt. pri vkladaní plechu s rohlíkmi vylejeme 3-5 dcl vody. Pečieme 10-15 min na 200°C ,no záleží od rúry. Rohlíky moxeme pred pečením mierne pokropiť vodou z rozprašovača (alebo staci rukami) . Po upečení rožky necháme vychladnúť a servírujeme s domácou pomazánkou,maslom či marmeládou.:-);-)
P.S. podľa tohto receptu zvyknem robievať aj buchtičky, ktoré pred pečením môžete posypať ľubovoľnými semiačkami. 🙂
Milujem na nich tú mäkkosť*heart*:-D zdokumentovala som ju ešte pri mojich začiatočných pečeniach *smile*:-D330g - Na rozkvas: špaldová hladká múka330g - Voda2lžíce - Kvások670 g - Ostané suroviny: špaldová hladká múka200g - Voda60g - Maslo3-4lžička - Soľpříprava - 20vaření - Cca 17 hod
Související články
-
-
Bezový sirup
KateřinaŠlimarová||Recepty
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu...
-
Hokaido polévka
SimonaSigmundová||Recepty
Hokaido dýni si očistíme a nakrajíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrajíme a necháme na másle zesklovatět. Pak orestujeme dýni....
-
Karbanátky z bramborového salátu
Redakce Ženy s.r.o.||Recepty
Zbyl vám bramborový salát? Zkuste jej zužitkovat v trochu jiné formě.
-
Domácí sladkokyselá chilli omáčka
DagmarKostenková||Recepty
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Cukr, ocet a vodu rozmícháme a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme v trošce vody....
-
TVAROHOVÁ BÁBOVKA S MRKVÍ
NelaVávrová||Recepty
Tvaroh dokáže jakékoliv těsto příjemně zvláčnit. A co teprve, když do těsto přidáte šťavnatou mrkev?! Tato kombinace je více...
-
Hovězí guláš s těstovinami
Lenka Hudečková||Recepty
Za mě rychlá volba, protože hovězí vždy dělám v papíňáku.
-
Jägrovky – nepečené kuličky
KláraOcelíková||Recepty, cukroví
Jägrovky - nepečené kuličky 1 balení Koka sušenky120 g kokos120 g Tuk120 g Cukr nebo med40 g KakaoJägermeister -...