Kuřecí játra na slanině
Ingredience
- 500 g kuřecích jater
- 1 cibulka
- max. 10 dkg špeku slaniny
- pepř sůl, sojová omáčka
- papriky mleté
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
- trochu vody
- 2 stroužky česneku
Instrukce
- Játra omyjeme, vykrájíme z nich bílé nitě a nakrájíme na kousky
- cibulku hodně najemno
- slaninu na malé kousky
- Do kastrolu dáme nejprve slaninu, aby se trochu vyškvařila a pustila tuk
- pak přidáme cibulku, orestujeme
- dáme játra a mícháme, a obracíme, aby se orestovala ze všech stran.
- Nasypeme na zahuštění cca 2 lžíce mouky, pak
- 1 lžičku uzené a 1 lžíci červené papriky, mícháme
- Když se vše propojí, přidáme trochu studené vody, aby se vytvořila omáčka (cca 1/2 litru)
- A za stálého mícháme dusíme játra do jejich změknutí. (Cca 10 - 15 min)
- Osolíme, opepříme, přidáme sójovku a nakonec tak 2 prolisované stroužky česneku.
- Hotovo.
- Jak příloha se hodí rýže nebo hranolky na sucho pečené v troubě, posypané tymiánem a solí, zakápnuté olivovým olejem
Výborné.
díky 🙂
Já mám na ně poslední měsíc tak chuť, ale přítel mi je zakazuje, prý bych je teď neměla 🙁 máte to krásné Leni 🙂
Děkuji Neli, no je škoda, že je nesmíte, je potřeba si o tom něco přečíst… játra dcera nejí, tak ani nevím…
minule jsem snedla polivku s jatrovymi knedlicky a taky si to az pak uvedomila… asi nikdy nikdo vsechno nedodrzoval….
jasně, když je chuť, tak v malém množství si dejte, jen to nepřehánět 🙂
Játra vypadají skvěle, miluji je.
Díky Nadi, dlouho jsme je neměli, tak jsme si moc pochutnali….já s hranolkami, manžel s rýží .-)