Go Back
+ servings

Kuřecí játra na slanině

Vytisknout recept
Tuhle omáčku od dětství miluji, jen v dětství bývala z vepřových jater, a já kupuji kuřecí. Jsou rychle hotová
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 cibulka
  • max. 10 dkg špeku slaniny
  • pepř sůl, sojová omáčka
  • papriky mleté
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky
  • trochu vody
  • 2 stroužky česneku

Instrukce

  • Játra omyjeme, vykrájíme z nich bílé nitě a nakrájíme na kousky
  • cibulku hodně najemno
  • slaninu na malé kousky
  • Do kastrolu dáme nejprve slaninu, aby se trochu vyškvařila a pustila tuk
  • pak přidáme cibulku, orestujeme
  • dáme játra a mícháme, a obracíme, aby se orestovala ze všech stran.
  • Nasypeme na zahuštění cca 2 lžíce mouky, pak
  • 1 lžičku uzené a 1 lžíci červené papriky, mícháme
  • Když se vše propojí, přidáme trochu studené vody, aby se vytvořila omáčka (cca 1/2 litru)
  • A za stálého mícháme dusíme játra do jejich změknutí. (Cca 10 - 15 min)
  • Osolíme, opepříme, přidáme sójovku a nakonec tak 2 prolisované stroužky česneku.
  • Hotovo.
  • Jak příloha se hodí rýže nebo hranolky na sucho pečené v troubě, posypané tymiánem a solí, zakápnuté olivovým olejem