Játra omyjeme, vykrájíme z nich bílé nitě a nakrájíme na kousky
cibulku hodně najemno
slaninu na malé kousky
Do kastrolu dáme nejprve slaninu, aby se trochu vyškvařila a pustila tuk
pak přidáme cibulku, orestujeme
dáme játra a mícháme, a obracíme, aby se orestovala ze všech stran.
Nasypeme na zahuštění cca 2 lžíce mouky, pak
1 lžičku uzené a 1 lžíci červené papriky, mícháme
Když se vše propojí, přidáme trochu studené vody, aby se vytvořila omáčka (cca 1/2 litru)
A za stálého mícháme dusíme játra do jejich změknutí. (Cca 10 - 15 min)
Osolíme, opepříme, přidáme sójovku a nakonec tak 2 prolisované stroužky česneku.
Hotovo.
Jak příloha se hodí rýže nebo hranolky na sucho pečené v troubě, posypané tymiánem a solí, zakápnuté olivovým olejem