kuře s hlívou ústřičnou
Ingredience
- 4 kuřecí čtvrtky
- 200 ml piva světlého
- 2 lžíce sádla nejlépe kachního nebo husího
- 1 rovná lžíce uzené papriky
- sůl a pepř
- velká hrst hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 400 g jasmínová rýže Lagris
Instrukce
- Troubu si rozpálíme na 175°C. Kuřecí čtvrtky necháme dojít pokojové teploty, potřeme změklým sádlem a kořením: uzenou paprikou, solí, pepřem a Podravka Naturou. Dáme kuře do pečícího sáčku.
- Hlívu očistíme a pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, totéž uděláme s česnekem, nakonec pokrájíme slaninu na kostičky a vše nandáme na kuře v sáčku.
- Nakonec polijeme pivem. Sáček na několika místech jemně propíchneme, aby mohla unikat přebytečná pára. Vložíme je do trouby a pečeme cca hodinu.
- Servírování: Podáváme s rýží.
dobrá volba, díky za recept
Takové recepty mám ráda. Kuře bych si určitě dala.