Go Back
+ servings

kuře s hlívou ústřičnou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 minute
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 200 ml piva světlého
  • 2 lžíce sádla nejlépe kachního nebo husího
  • 1 rovná lžíce uzené papriky
  • sůl a pepř
  • velká hrst hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny vcelku
  • 400 g jasmínová rýže Lagris

Instrukce

  • Troubu si rozpálíme na 175°C. Kuřecí čtvrtky necháme dojít pokojové teploty, potřeme změklým sádlem a kořením: uzenou paprikou, solí, pepřem a Podravka Naturou. Dáme kuře do pečícího sáčku.
  • Hlívu očistíme a pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, totéž uděláme s česnekem, nakonec pokrájíme slaninu na kostičky a vše nandáme na kuře v sáčku.
  • Nakonec polijeme pivem. Sáček na několika místech jemně propíchneme, aby mohla unikat přebytečná pára. Vložíme je do trouby a pečeme cca hodinu.
  • Servírování: Podáváme s rýží.