Kuře na medu
Ingredience
- 1 celé kuře či kuřecí čtvrtky stehna, paličky
Na marinádu:
- 1 lžíce grilovacího koření
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce kečupu
- 3 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 dl vody
Příloha:
- rýže brambory, bramborová kaše, chléb.....
Instrukce
- Veškeré ingredience na marinádu dáme do misky a důkladně promícháme.
- Kuře opláchneme, osušíme a celé potřeme marinádou.
- Pokud je čas, necháme v marinádě klidně přes noc naložené.
- Následně upečeme v troubě dle zvyklostí.
- Jako příloha se nám nejvíc asi osvědčila rýže, ale je to na každém, co má rád.
Děláváme
Přítel když vaří tak hodně do masa dává med, má to zvláštní, chutnou, nasladnou chuť…
Velká dobrota. Kuře máme rádi.
I u nás je kuřecí maso oblíbené, snažím se ho dělat na vícero způsobů….
my taky, je to u nás doma nejčastěji používané maso…
Mňam, mňam, už jsem ho hodně dlouho nedělala, ale klidně bych si dala 🙂 Je to vynikající dobrota.
No přesně, jak píšeš….u nás nebylo určitě tak dva roky, tak přišlo k chuti. Děkuji.