Kuře na bramboráku

Vytisknout recept
Zkuste netradičně pečené kuře na bramboráku 🙂
Brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a vymačkáme z nich šťávu. Přidáme osmahnutou slaninu na cibulce, namočenou a vymačkanou housku (pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce), koření a vejce. Vypracujeme těsto, které dáme na máslem vymazaný pekáč a na to poklademe okořeněná stehna, nebo celé kuře.
Nejprve stehna položíme obráceně vnitřní stranou navrch, pečeme a pak je otočíme, zevní stranou, aby se udělala kůrčička i na povrchu.

4ks - Kuřecí stehna
5ks - Větší brambory
20dkg - Anglická slanina
1ks - Cibule
3ks - Vejce
3ks - Housky
1lžíce - Mléko
1lžička - Sůl, majoránka ml. kmín, koření na pečené kuře
1lžíce - Máslo
příprava - 1 hodina
vaření - 10 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila ZdeňkaJelesnianská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account