Rýchly obed: Kuracie prsia s južanskou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 1 kg kuracie prsia
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej
  • 1 ks cibuľa
  • 1 stroužek cesnak
  • 6 ks paprika (červená, zelená)
  • 3 ks rajčiny
  • 50 g zelené olivy
  • 1 štipka kajanské korenie
  • petržlenová vňať
  • 4 lžíce rajčinový pretlak

Instrukce

  • Raz, keď sme nevedeli čo zase variť, tak sme našli v kalendári tento rýchly letný a voňavý recept...Odvtedy je u nás veľmi obľúbený 🙂
     
    Mäso umyjeme, prerežeme na filety, osušíme, posolíme, okoreníme, na rozohriatom oleji opečieme z každej strany po 5 minút a vyberieme.
    Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno a opražíme na oleji. Papriku a rajčiny nakrájame na pásiky a pridáme ich k cibuli. Pridáme rajčinový pretlak. Ak je treba, podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút. Nakoniec pridáme nakrájané zelené olivy, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, štipkou kajanského korenia a ešte krátko podusíme. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a podávame s omáčkou a čerstvým pečivom.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account