Krkonošský kynutý koláč

Vytisknout recept
Ačkoliv se to nezdá není to tak těžké. Kynutý koláč od babičky z Krkonoš je jednoduchý a zvládne ho každý. Drobenku dávejte podle chuti. Já nejsem milovník drobenky, ale ségra ano, takže vyhrála. Ale musím uznat, že to prostě s drobekou je mnohem hezčí.
 
Postup:
Uděláme kvásek z mouky, droždí, špetky cukru a mléka.
Poté smícháme ostatní a necháme kynout. Dáme na plech a pomažeme náplní dle chuti, borůvkami, tvarohem, povidli nebo marmeládou či čerstvým ovocem. Posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů cca 25 min.

60g - čerstvé droždí
400g - polohrubá mouka
200g - hladká mouka
100g - cukr
1ks - celé vejce
1ks - žloutek
10g - sůl
100g - máslo
250g - vlažné mléko
1lžíce - olej
100g - měkké máslo
200g - polohrubá mouka
100g - cukr
příprava - 90
vaření - 25
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LucieLízlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account