Ačkoliv se to nezdá není to tak těžké. Kynutý koláč od babičky z Krkonoš je jednoduchý a zvládne ho každý. Drobenku dávejte podle chuti. Já nejsem milovník drobenky, ale ségra ano, takže vyhrála. Ale musím uznat, že to prostě s drobekou je mnohem hezčí.
Postup:
Uděláme kvásek z mouky, droždí, špetky cukru a mléka.
Poté smícháme ostatní a necháme kynout. Dáme na plech a pomažeme náplní dle chuti, borůvkami, tvarohem, povidli nebo marmeládou či čerstvým ovocem. Posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů cca 25 min.60g - čerstvé droždí400g - polohrubá mouka200g - hladká mouka100g - cukr1ks - celé vejce1ks - žloutek10g - sůl100g - máslo250g - vlažné mléko1lžíce - olej100g - měkké máslo200g - polohrubá mouka100g - cukrpříprava - 90vaření - 25