Krémová polévka z bílého chřestu
Ingredience
- 250 g Chřest bílý
- 300 - 350 ml Zeleninový vývar
- 1 ks Cibule větší
- 1 ks Jarní cibulka
- Muškátový oříšek
- Sůl, pepř
- Olej rostliný
- 60 ml Smetana
Instrukce
- Dnes jsem dostala domácí bílý chřest. O tom proč je chřest tak úžasný si přečtěte zde (otevře se v nové kartě). Recept na zelenou chřestovou polévku naleznete zde(otevře se v nové kartě).Najemno nakrájenou cibulku osmahneme na kapce rostlinného oleje. Zalijeme vývarem a přidáme chřest. Stačí vařit minimálně 8 minutek, poté chřest vyndat a ukrájet hlavičky, které necháme na ozdobu talířů. Chřest rozmixujeme do hladkého pyré, popřípadě propasírujeme. Dosolíme, dopeříme, přidáme muškátový oříšek dle chuti. Sundáme z plotny a přidáme smetanu a jarní cibulku lehce promícháme a servírujeme. Zdobíme hlavičkami chřestu, či slaninovými chipsy pro masožravce .Dobrou chuťTereza