Krémová polévka z bílého chřestu

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila TerezaNáhlovská

Ingredience

  • 250 g Chřest bílý
  • 300 - 350 ml Zeleninový vývar
  • 1 ks Cibule větší
  • 1 ks Jarní cibulka
  • Muškátový oříšek
  • Sůl, pepř
  • Olej rostliný
  • 60 ml Smetana

Instrukce

  • Dnes jsem dostala domácí bílý chřest. O tom proč je chřest tak úžasný si přečtěte zde (otevře se v nové kartě). Recept na zelenou chřestovou polévku naleznete zde(otevře se v nové kartě).
    Najemno nakrájenou cibulku osmahneme  na kapce rostlinného  oleje. Zalijeme vývarem a přidáme chřest. Stačí vařit minimálně 8 minutek, poté chřest vyndat a ukrájet hlavičky, které necháme na ozdobu talířů. Chřest rozmixujeme do hladkého pyré, popřípadě propasírujeme. Dosolíme, dopeříme, přidáme muškátový oříšek dle chuti. Sundáme z plotny a přidáme smetanu a jarní cibulku lehce promícháme a servírujeme. Zdobíme hlavičkami chřestu, či slaninovými chipsy pro masožravce .
    Dobrou chuť
    Tereza

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account