Krém z červené čočky a cizrny

Vytisknout recept
Cibuli si očistíme a nakrájíme na drobno, dáme do hlubokého hrnce na kousek másla orestovat, očistíme česnek, pokrájíme ho na plátky a přidáme k cibuli. Zamícháme a necháme rozvonět.
Mezitím si očistíme mrkev a já jí nastrouhala na hrubém struhadle, je to tak lepší. Přidáme na cibuli, zamícháme a chvíli společně restujeme, přidáme rajský protlak, zamícháme.
Vyklopíme cizrnu z konzervy, přidáme červenou čočku a zalijeme cca 1,2 l horké vody. Přidáme sůl, pepř, majoránku...či kdo jaké koření preferuje. Vaříme do změknutí čočky.
Následně vše projedeme tyčovým mixérem do hladkého krému, dochutíme a v závěru vmícháme tekutou smetanu na zjemnění krému.
Podáváme s domácími krutonky, můžeme posypat zelenými bylinkami, dle toho, co zrovna má člověk doma.
Polévka je velmi chutná a věřím, že odpírači luštěnin je v ní ani nepoznají.

1ks - cibule střední
4stroužek - česnek
50g - máslo
2-3ks - mrkev větší
1ks - cizrna plech 400g
250g - červená čočka
150-200ml - smetana na šlehání
1-2lžíce - rajský protlak
ks - sůl, mletý pepř, majoránka - dle chuti
ks - starší pečivo na krutonky
příprava - 10
vaření - 30-40
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account