Králičí stehna s česnekovo zeleninovou omáčkou

Vytisknout recept
Mám ráda omáčky z trouby.. no omáčky, u nás je to většinou pečená rozmixovaná zelenina zjemněná smetanou. Snadné na přípravu, chutné a nezatížî nám trávení jako klasická omáčka zahušťovaná moukou. Dnes mě tedy napadlo, že se podělím o verzi s králíkem.
 
Postup je jednoduchý. Do pekáčku naskládám očištěnou na vetší kusy nakrájenou zeleninu, navrch položím stehna, která osolím a nakořením rozmarýnem a kmínem a zakryji slaninou. Vše dám péct do trouby na 180 stupňů zakryté a během toho si připravím přílohu. K této verzi jsem zvolila kroupy. Po cca hodince už je zelenina měkká a maso zůstalo šťavnaté pod slaninou. Maso vyndám a zeleninu do hladka rozmixuji, zjemním smetanou, dosolím a přidám pár kapek citronu. A je hotovo. 
Stejným způsobem dělám i svîčkovou nebo jiné variace zeleniny pečené s masem 😉
4ks - Králičí stehna
750g - Cibule
500g - Petržel
2ks - Česnek palička
20dkg - Slanina
1ks - Smetana 31%
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KláraTošovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account