Králičí stehna s česnekovo zeleninovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila KláraTošovská

Ingredience

  • 4 ks Králičí stehna
  • 750 g Cibule
  • 500 g Petržel
  • 2 paličky Česnek
  • 200 g Slanina
  • 1 ks Smetana 31%

Instrukce

  • Mám ráda omáčky z trouby.. no omáčky, u nás je to většinou pečená rozmixovaná zelenina zjemněná smetanou. Snadné na přípravu, chutné a nezatíží nám trávení jako klasická omáčka zahušťovaná moukou. Dnes mě tedy napadlo, že se podělím o verzi s králíkem.
     
    Postup je jednoduchý. Do pekáčku naskládám očištěnou na vetší kusy nakrájenou zeleninu, navrch položím stehna, která osolím a nakořením rozmarýnem a kmínem a zakryji slaninou. Vše dám péct do trouby na 180 stupňů zakryté a během toho si připravím přílohu. K této verzi jsem zvolila kroupy. Po cca hodince už je zelenina měkká a maso zůstalo šťavnaté pod slaninou. Maso vyndám a zeleninu do hladka rozmixuji, zjemním smetanou, dosolím a přidám pár kapek citronu. A je hotovo. 
    Stejným způsobem dělám i svíčkovou nebo jiné variace zeleniny pečené s masem 😉

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account