Mám ráda omáčky z trouby.. no omáčky, u nás je to většinou pečená rozmixovaná zelenina zjemněná smetanou. Snadné na přípravu, chutné a nezatíží nám trávení jako klasická omáčka zahušťovaná moukou. Dnes mě tedy napadlo, že se podělím o verzi s králíkem.Postup je jednoduchý. Do pekáčku naskládám očištěnou na vetší kusy nakrájenou zeleninu, navrch položím stehna, která osolím a nakořením rozmarýnem a kmínem a zakryji slaninou. Vše dám péct do trouby na 180 stupňů zakryté a během toho si připravím přílohu. K této verzi jsem zvolila kroupy. Po cca hodince už je zelenina měkká a maso zůstalo šťavnaté pod slaninou. Maso vyndám a zeleninu do hladka rozmixuji, zjemním smetanou, dosolím a přidám pár kapek citronu. A je hotovo. Stejným způsobem dělám i svíčkovou nebo jiné variace zeleniny pečené s masem ;-)