Kotlety s hořčičnou omáčkou

Vytisknout recept
Kotlety přes plastový sáček naklepeme, lehce nakrájíme na okrajích a osolíme a opepříme (podle chuti)
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme na něm kotlety dozlatova (cca 5 minut) z každé strany. Maso vyjmeme z pánvičky a odložíme na talíř (popřípadě přikryjeme alobalem, kvůli udržení tepla). 
Do pánve přilijeme zbytek oleje a pozvolna na středním plameni opékáme cibuli do světle zlaté barvy. Podlijeme ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškrábneme přípečky z masa.
Vmícháme hořčici a smetanu, přimícháme šťávu, kterou pustilo maso, dosolíme a už jen prohříváme.
Maso podáváme přelité omáčkou.
Jako přílohu podáváme bramborové noky a zelené fazolky, které jsme si předem uvařili v osolené vodě.


4ks - vepřové kotlety
6špetka - sůl a pepř
3lžíce - olej
2ks - cibule
75ml - bílé víno
1lžíce - hrubozrnná hořčice
150ml - smetana ke šlehání
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Eva Studničková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account