Kotlety s hořčičnou omáčkou
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme na něm kotlety dozlatova (cca 5 minut) z každé strany. Maso vyjmeme z pánvičky a odložíme na talíř (popřípadě přikryjeme alobalem, kvůli udržení tepla).
Do pánve přilijeme zbytek oleje a pozvolna na středním plameni opékáme cibuli do světle zlaté barvy. Podlijeme ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškrábneme přípečky z masa.
Vmícháme hořčici a smetanu, přimícháme šťávu, kterou pustilo maso, dosolíme a už jen prohříváme.
Maso podáváme přelité omáčkou.
Jako přílohu podáváme bramborové noky a zelené fazolky, které jsme si předem uvařili v osolené vodě.
4ks - vepřové kotlety6špetka - sůl a pepř3lžíce - olej2ks - cibule75ml - bílé víno1lžíce - hrubozrnná hořčice150ml - smetana ke šlehánípříprava - 10vaření - 20