Už pečete? Kořeněné sušenky ve skořicovém cukru provoní vaši kuchyň
Ingredience
- 1/2 hrnek Jáhly nebo jahelná mouka
- 1/2 hrnek Špaldová mouka
- 2 lžíce Kokosový cukr
- 1/2 lžička Mletý zázvor
- 1/2 lžička Perníkové koření
- 1 špetka Sůl
- 1/4 hrnek Kokosový olej
- 1 lžíce Kokosový cukr
- 1/2 lžička Skořice
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Jáhly si rozmixujeme v moučku, pokud máte, můžete použít jáhelnou mouku. Tu smícháme se špaldovou moukou, kokosovým cukrem, mletým zázvorem, perníkovým kořením, špetkou soli. Ve vodní lázni roztopíme kokosový olej, přilijeme jej k sypké směsi spolu s vodou a zpracujeme v tužší těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme alespoň na 30 minut odpočívat do lednice. Těsto rozválíme, vykrajujeme libovolné tvary. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 10 minut. Mezitím si smícháme kokosový cukr se skořicí a ještě teplé sušenky ve směsi obalujeme. Skladujeme v chladnu.