Kořeněná marmeláda ze špendlíků
Ingredience
- 3 kg Špendlíky (mirabelky)
- 2 dcl Pomerančový džus nebo jen voda
- 10 ks Hřebíček
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 ks Badyán
- 1 lžička Skořice mletá
- 1 ks Skořice celá
- 3 cm Zázvor
- 2 lžička Kyselina citrónová
- 2 ks Želírovací cukr 3:1
- 11 cl Rum
Instrukce
- Tahle marmeláda vás dostane, je prostě úžasná. Přátelé, kterým jsem marmeládu věnovala se po ni opakovaně ptali :-).Omyjte špendlíky a vložte je (celé i s peckami) do většího kastrólu či kastrólů ;-). Podlijte je nejlépe pomerančovým džusem a povařte i veškerým kořením do změknutí. Poté co se špendlíky začnou vařením rozpadat a pecky oddělovat, tak vzniklou kaši přeceďte přes cedník. Přecezenou hmotu si můžete pro jistotu převážit, abyste věděli kolik cukru použít. Přidejte kyselinu citrónovou a želírovací cukr, vaříte asi 8 minut. Na úplný závěr přidejte do marmelády nastrouhaný zázvor a panáka rumu.Horkou marmeládu dejte ihned do skleniček, které po zavíčkování obraťte dnem vzhůru.Nechte si chutnat *heart*