Kokosovo-pohankové lívance
Ingredience
- 50 g hladké pohankové mouky
- 50 g mouky z teffu
- 2 plné lžíce kokosové mouky
- 1 banán
- 200 ml rýžového mléka
- 2 vejce
- 1 zarovnanou lžíci ghí do těsta přepuštěného másla + 1 lžičku na restování
Instrukce
- Na nejnižší rychlost rozmixujte vejce, banán, ghí a rostlinné mléko.
- Přidejte teffovou, pohankovou a kokosovou mouku a znova promixujte na nízkou rychlost. (Těsto můžete vypracovat i ručně pomocí metličky, ale mixérem je to rychlejší.)
- Na pánvi rozpusťte lžičku ghí a lívance orestujte z obou stran.
jojo, někdy musím nakout tyhle speciální mouky a zkusit. I když mám doma všelijaké zvláštní mouky, tak pohankovou ani tu druhou ne.
Zajímavý recept. Bude určitě dobrý.
Výrobné a zdravé 🙂