Kinder mléčný řez - sladká tečka
Ingredience
- 3 ks Vejce
- 4 lžíce Cukr
- 1 lžíce Olej
- 2 lžíce Kakao
- 5 lžíce Polohrubá mouka
- 1/2 lžíce Prášek do pečiva
- 200 g Zakysaná smetana
- 250 g Tvaroh
- 1 ks Vanilkový cukr
- 100 g Změklé máslo
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem.Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto.Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Necháme vychladnout.Na krém vyšleháme cukr s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti.Vychladlý korpus rozřízneme na půl jednu polovinu namažeme krémem a přiklopíme, necháme v chladu asi 2h.Podruhé jsem udělala dvě dávky těsta a upekla dva korpusy, bylo to to tak lepší! 🙂