Kinder mléčný řez - sladká tečka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila Markéta Binerova

Ingredience

  • 3 ks Vejce
  • 4 lžíce Cukr
  • 1 lžíce Olej
  • 2 lžíce Kakao
  • 5 lžíce Polohrubá mouka
  • 1/2 lžíce Prášek do pečiva
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 g Tvaroh
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 100 g Změklé máslo

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem.
    Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto.
    Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Necháme vychladnout.
    Na krém vyšleháme cukr s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti.
    Vychladlý korpus rozřízneme na půl jednu polovinu namažeme krémem a přiklopíme, necháme v chladu asi 2h.
    Podruhé jsem udělala dvě dávky těsta a upekla dva korpusy, bylo to to tak lepší! 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account