Kaštanové Krapfen

Vytisknout recept
Jedlé kaštany jsou známou pochoutkou. Obvykle se tepelně upravují krátkým opečením na horké plotně, nebo na speciální pánvi přímo nad ohněm. Mohou se však i rozemlít a pak vzniká mouka vhodná k přípravě pečených zákusků. V jižním Tyrolsku na farmách Roter Hahn se z jedlých kaštanů s oblibou připravují kaštanové Krapfen. Zkuste tento recept z šenku Villscheiderhof u Brixenu i vy!
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

Na těsto budeme potřebovat:

  • 1 kg pšeničné mouky
  • 50 g kvasnic
  • 20 g soli
  • 200 g cukru
  • 100 g másla
  • 6 žloutků
  • 2 vanilkové cukry
  • kůru z jednoho citronu
  • zhruba 500 ml mléka
  • 1 dl rumu

Na náplň budete potřebovat:

  • 300 g oloupaných pečených kaštanů
  • 300 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 80 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 polévkové lžíce rumu

Instrukce

  • Na těsto budeme potřebovat 1 kg pšeničné mouky, 50 g kvasnic, 20 g soli, 200 g cukru, 100 g másla, 6 žloutků, 2 vanilkové cukry, kůru z jednoho citronu, zhruba 500 ml mléka a 1 dl rumu. Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé.
  • Na náplň budete potřebovat 300 g oloupaných pečených kaštanů, 300 ml mléka, 100 ml smetany, 80 g cukru, 1 špetka soli a 2 polévkové lžíce rumu. Kaštany nejprve vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut. Poté vše pasírujte, ochuťte rumem a pokud bude zapotřebí, přilijte ještě mléko nebo smetanu.
  • Z připraveného těsta uválejte 1 cm tlusté pláty, ze kterých pomocí tvořítka nebo skleničky připravíte kruhy, na které naneste kaštanovou náplň. Takto připravené kruhy s náplní složte do tvarů půlměsíce a pevně stlačte okraje. Nechte ještě 20 minut odpočinout a poté smažte na pánvi na rozpáleném tuku. Hotové Krapfen zlehka pocukrujte a můžete servírovat.
7 Komentářů
  1. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Gaštanové dobroty chutia proste jedinečne
    Vďaka za receptík.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    pěkný recept

  3. s jedlými kaštany jsem ještě nikdy nepracovala, jen jako dítě si pamatuji, že když jsme byli se základní školou na výletě v Praze, že jsem si je tam na Staromáku za 20 Kč koupila v kornoutku

  4. LucieGajdíková 2 roky ago

    Velice originální a jistě chutný recept 😊

  5. NelaVávrová 2 roky ago

    Zkusíme, ale vyhýbám se bílé mouce, tak snad půjde i z celozrnné nebo mandlové, kokosové…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account