
KARAMELIZOVANÉ ŠVESTKY NA MÁSLE S VANILKOU A SKOŘICÍ
Ingredience
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 10 větších švestek
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka sušené drcené vanilky
- lžička skořice
- hrst pekanových ořechů
Instrukce
- Na pánvi si předem nasucho opečte pekanové ořechy. Odložte je bokem a ve stejné pánvi rozpusťte máslo.
- Než se tak stane, očistěte a vypeckujte si švestky. Pokud máte v lednici třeba zbytek nějakého jiného bobulového ovoce, klidně ho přidejte. Dokážu si tam představit i ringle, blumy nebo třeba borůvky. Ovoce nechte na másle zpěnit a chvíli opékejte. Švestky změknou a možná se trochu rozvaří, ale to není na škodu.
- Po chvíli na pánev přisypejte cukr a nechte ho chvíli bez míchání zkaramelizovat. Jakmile začne cukr hnědnout, přidejte vanilku a skořici, promíchejte se švestkami a můžete podávat.
- Karamelizované švestky na másle jsou skvělé jako snídaně třeba na řeckém jogurtu. Určitě je ale můžete použít i na dochucení ovesné kaše nebo třeba na opečený toast s krémovým sýrem. Fantazii se v tomto případě meze nekladou a já věřím, že i vy si najdete nějaké jídlo, které bude s karamelovýma švestkama ještě lepší. Na závěr vždy posypejte opečenými pekanovými ořechy. Dobrou chuť
Urobím dcére. Miluje slivky aj karamel
Super, budu ráda.
To je dobrota, někdy udělám.
Dobrota!
Švestek jsme loni s manželem zpracovali hodně a nadělali hromadu marmelády a švestkové nutelly. Neskutečná lahoda! 
Super, četla jsem a švetskových nuttelách, zatím jsem nezkoušela jen z avokáda, také dobrotka.
Je to opravdu hodně chutné! A protože jsme měli i hodně jablíček, tak jsme ji zkoušeli i z jablíček. Taky dobré.
tak to je dobrota, občas v sezoně udělám nějaké karamelizované ovoce…. mňam
Není nad domácí než ty kupované
Do sezony švestek je tedy zatím daleko, mám je moc ráda, ale málokdy se dostanu k těm “domácím”. Kupované již nejsou to pravé…
Mám teď problém u domácích s červíky